Bamboe bij burn-out

Als je homeopaat bent, wil je dat mensen weten wat homeopathie is, anders komen ze niet naar je toe. Een tekst als deze helpt ze het te begrijpen:
 
Bamboe is buigzaam, flexibel en sterk. Het lijkt qua structuur en eigenschappen wel wat op onze ruggengraat. Je kunt bamboe best ver belasten, maar het zal uiteindelijk breken. Net als de mensen die het homeopathische middel Bambusa arundinaceae nodig hebben.
 
Bambusa past bij mensen die zich al heel lang proberen staande te houden, alle ballen in de lucht houden. Ze hebben zo veel van zichzelf gevergd, dat het op een gegeven moment niet meer te doen is. Gebrek aan energie, ontzettend moe en lichte mentale inspanning geeft al hoofdpijn. Je ziet al dat het veel gemeen heeft met de verschijnselen van een burnout. Bambusa kan hierbij ondersteuning bieden. Naast wat je zelf doet. Want je kunt niet meer doorgaan zoals je dat voorheen deed.
 
Wat belangrijk is: Prioriteiten stellen. Wat is echt belangrijk en wat niet? Wat kun je afstoten? Rust inplannen voor jezelf. Je zult jezelf die rust niet makkelijk gunnen, daarom moet je elke dag deze tijd voor jezelf vrijmaken. Zie het maar als een afspraakje met jezelf die je niet mag afzeggen. Doe iets dat je leuk vindt of rust gewoon lekker uit. Naar buiten gaan en de energie van de zon in je opnemen. Extra goed op je voeding letten, voed je lichaam met dat wat het echt nodig heeft.
 
Bamboe kan als homeopathisch middel dus ondersteunend zijn bij burnout-achtige klachten, maar er zijn meer middelen die datzelfde doen. Een homeopathisch middel wordt voorgeschreven op het hele beeld. Je klachten, maar ook wie jij bent als persoon, je karakter. En de oorzaak van je klachten, dat speelt ook een grote rol in de keuze van het middel.