Bewustzijn

Deze week schreef ik een websitetekst over bewustzijn en meditatie. Wat is bewustzijn? Daar kun je op verschillende manieren naar kijken. Is het bewustzijn het bewuste brein, waarmee je denkt, autorijdt, loopt of praat? Of is het veel meer dan dat?

Meditatie is een prachtige manier om je bewust-zijn te verhogen. Veel mensen denken dat meditatie zweverig is, maar het is allesbehalve dat. Meditatie brengt je juist weer met je voeten op de grond, als gezonde tegenstelling tot het overmatige denken en piekeren dat we over het algemeen te veel doen. Meditatie brengt je in verbinding met je ware zelf, je lichaam, je emoties. Het verhoogt je bewust-zijn. Het helpt bij het loslaten van gedachten en herinneringen die niet helpend zijn voor je. In plaats daarvan leer je de focus te verleggen naar wat wel productief is.