Websiteteksten voor therapeuten

Je hebt een website: check!

Foto’s uitgezocht: check!

Maar die teksten, laat dat nog te wensen over?

Ben je er zelf niet goed in of heb je geen inspiratie?

Of ben je erg teleurgesteld in de tekstschrijver die je er voor had ingehuurd?

Dat laatste is precies de reden waarom ik alleen maar schrijf voor therapeuten.

Ik hoor regelmatig: “Ik had een tekstschrijver die best goed was, maar die begreep niets van mijn vak. Het schiet niet op als ik nog moet gaan uitleggen wat holding space, psychosomatiek of holistisch behandelen is.”

Als je als tekstschrijver niet snapt hoe iemand werkt, mis je de essentie. Natuurlijk kun je je overal in verdiepen, maar het is een stuk makkelijker werken met iemand die weet waar het over gaat als jij het hebt over opstellingen, de mind-body connectie, triggerpoints of homeopathische middelbeelden.

Hoe gaan we te werk?

Bekijk Voorbeeldteksten zodat je ziet wat mijn schrijfstijl is. Dat moet je natuurlijk wel aanspreken. 

In een videocall bespreken we wat je wilt en ga ik je vragen stellen over wie jij bent, door wie je gevonden wilt worden met je website en hoe je werkt. 

Ik stuur je de eerste pagina op, zodat daarop feedback kunt geven. Als je blij bent met hoe ik schrijf, ga ik door met de rest. Meestal is het na twee kleine correctierondes goed en kun je je teksten op je website plaatsen.  

SEO

SEO is niet meer wat het vroeger was. Je teksten vol gooien met zoekwoorden en verwachten dat je daarmee hoger in Google komt, werkte vroeger prima, maar nu niet meer.

Een SEO-specialist zei laatst tegen mij: “Daar trapt Google niet meer in. Je teksten moeten vooral waardevol zijn voor de lezer. Google werkt tegenwoordig met intelligente programma’s, die precies kunnen analyseren of een tekst waardevol genoeg is om een plekje hoger in de ranking te verdienen. Aan de achterkant van je website moet je wel bepaalde relevante woorden invullen (bij de meta-omschrijving bijvoorbeeld), maar maak vooral teksten die laten zien dat jij de expert bent op jouw gebied. En hoe specifieker je schrijft voor één ideale klant, hoe beter. Door je teksten moeten mensen meteen voelen: ‘Wauw.. deze therapeut sluit perfect aan bij wat ik zoek.’ “

De kosten

Een ‘normale’ websitepagina tot ongeveer 1000 woorden kost € 175 excl. btw. 

Denk dan aan de Homepage, Over mij, Aanbod, etc. 

Inbegrepen zijn 2 correctierondes en de eerste Zoomcall.

Heb je langere pagina’s nodig? Dan geldt een uurtarief van € 60,- excl. btw.