fbpx
Typemachine, papier en roze verenpen

Websiteteksten voor therapeuten, masseurs en coaces

Je hebt een website: check!

Foto’s en mooie plaatjes er op gezet: check!

Maar die teksten, laat dat nog te wensen over?

Ben je er zelf niet goed in of heb je geen inspiratie?

Of ben je erg teleurgesteld in de tekstschrijver die je er voor had ingehuurd?

Dat laatste is precies de reden waarom ik alleen maar schrijf voor therapeuten, masseurs en coaches. Ik heb het nu al een paar keer gehoord: “Ik had een tekstschrijver die best goed was, maar die begreep niets van mijn vak.”

Therapeuten werken heel veel op gevoel, holistisch en intuïtief. Ze achterhalen de kern van het verhaal van de cliënt, om hun probleem vervolgens te helpen oplossen. Als je als tekstschrijver dat niet snapt, mis je de essentie. Natuurlijk kun je je overal in verdiepen, maar het is een stuk makkelijker werken met iemand die weet waar het over gaat als jij het hebt over opstellingen, holding space, triggerpoints of homeopathische potenties.

Hoe gaan we te werk?

Bekijk Voorbeeldteksten zodat je ziet wat mijn schrijfstijl is. Dat moet je natuurlijk wel aanspreken. 

In een videocall bespreken we wat je wilt en ga ik je vragen stellen over wie jij bent, door wie je gevonden wilt worden met je website en hoe je werkt. Ik maak een offerte en stuur je de algemene voorwaarden mee. Zodra jij akkoord bent gegaan met de offerte, ga ik voor je aan de slag. 

Ik stuur je de eerste pagina op, zodat je je feedback daar op kunt geven. Als je blij bent met hoe ik schrijf, ga ik door met de rest. Meestal is het na twee kleine correctierondes goed en kun je je teksten op je website plaatsen.  

SEO

SEO is niet meer wat het vroeger was. Je teksten vol gooien met zoekwoorden en verwachten dat je daarmee hoger in Google komt.

Een SEO-specialist zei laatst tegen mij: “Daar trapt Google niet meer in. Je teksten moeten vooral waardevol zijn voor de lezer. Google werkt tegenwoordig met intelligente programma’s, die precies kunnen analyseren of een tekst waardevol genoeg is om een plekje hoger in de ranking te verdienen. Aan de achterkant van je website moet je wel bepaalde relevante woorden invullen (bij de meta-omschrijving bijvoorbeeld), maar maak vooral teksten (en blogs!) die laten zien dat jij de expert bent op jouw gebied.”

Duidelijk. En gelukkig maar. Het is veel leuker om spontaan vanuit gevoel teksten te schrijven dan maar klakkeloos honderd keer een zoekwoord in je teksten te moeten verwerken. 

De kosten

Een normale websitepagina kost € 95 excl. btw.

Denk dan aan de Homepage, Over mij, Behandelingen, Werkwijze, etc.