fbpx
Teksten voor masseurs, homeopaten en therapeuten

Wat schrijf ik?

Ik schrijf websiteteksten, blogs, artikelen en Facebookposts. Ook kan ik een bestaande tekst herschrijven of nalopen op foutjes.

Ik kan je mailings/nieuwsbrieven ook verzorgen. De combinatie met blogs op je website kan meer mensen naar je website lokken. 

Ik gebruik zelf voor het versturen van nieuwsbrieven ActiveCampaign en ben erg tevreden over de uitgebreide mogelijkheden, de service en het gebruiksgemak. Klik hier om meer te weten te komen over ActiveCampaign.

Facebookabonnement: Als je nog geen Facebook bedrijfspagina hebt, kan ik die voor je maken en je eerste teksten er in zetten. Als je zelf geen Facebook berichten wilt schrijven, kan ik ze voor je inplannen en plaatsen voor een vast bedrag per maand.

In principe zou je denken: ‘Een tekstschrijver is een tekstschrijver’.

Ja en nee. 

Ik heb er voor gekozen om specifiek te schrijven voor therapeuten, masseurs, homeopaten en coaches. Ook als je opleider bent, help ik je graag.

Mijn streven is namelijk dat jij meteen zegt: “Wauw, dit is precies mijn boodschap.” Vanwege mijn eigen achtergrond als masseur, coach en therapeut, heb ik maar weinig nodig om te begrijpen wat jij bedoelt. 

Jij werkt veel op intuïtie en gevoel. Ik begrijp als therapeut hoe dat is. Ik zoek uit wat de essentie is van het werken met jou en vertaal dat naar een tekst die resoneert met jou.

Voorbeelden van onderwerpen waar ik over schrijf:

 • Mind-body connectie
 • Psychosomatische klachten
 • Massages en massagetherapie
 • Wellness
 • Homeopathie
 • Essentiële oliën
 • Hypnotherapie
 • Holistisch behandelen
 • Healing
 • Spiritualiteit
 • Coaching
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Trauma
 • Mindset
 • Fysieke behandelmethodes, o.a. triggerpointtherapie, shiatsu, voetreflex, bindweefselmassage
 • Energetisch behandelen, o.a. reiki, healing
 • Ondernemen als therapeut

De tarieven zijn richtlijnen. Het tarief is ook afhankelijk van de teksten die jij nodig hebt. 

Alle bedragen die hieronder genoemd worden zijn exclusief btw.

Facebook :

Bedrijfspagina inrichten: € 75 

Facebook Maand abonnement: € 150

Facebook Jaarabonnement: € 1700

Reageren op reacties van volgers: € 60 per uur

Websiteteksten:

Vanaf € 75

Overige teksten:

 € 0,15 per woord of € 60 per uur.

Bestaande teksten herschrijven of nalopen op foutjes:

€ 60 per uur. Meestal maak ik een vaste prijs zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Mijn streven is om vrijwel direct te beginnen aan jouw opdracht. Uiteraard hangt het er van af hoeveel werk het is. Ik zal er alles aan doen om je opdracht zo snel mogelijk klaar te hebben. Als je een deadline hebt, kunnen we dat bespreken.

Heb je al een website? Ik heb ervaring met WordPress, dus afhankelijk van welke website je hebt, kan ik je teksten direct in je website plaatsen. Als je wilt, kan ik met je meedenken over de invulling van je (nieuwe) website.  Ik ben geen webdesigner, maar ik kan wel met je meedenken en sommige taken in WordPress uitvoeren. Voor echte webdesigner klussen schakel ik een collega in. 

SEO teksten schrijven. SEO= Search Engine Optimization. Om beter vindbaar te zijn op internet helpt het om je tekst te voorzien van voldoende relevante informatie, voor de juiste doelgroep. Mijn doel is in de eerste plaats om je tekst zo goed mogelijk bij jou te laten passen én aan de eisen van SEO te voldoen. Maar alleen daarmee ben je er niet. Aan de achterkant van je website zijn er ook plekken waar je relevante tekst moet toevoegen. De combinatie van deze instellingen én de paginateksten vergroten de kans op zichtbaarheid, waardoor je de klanten die je wilt, kunt aantrekken. 

Zoals ik schrijf op deze website en op mijn Facebookpagina, is ook hoe ik zou schrijven voor jou. Ik hou er van om te schrijven zoals je het zou vertellen in een gesprek. Ik spreek mensen graag met jij en jou aan in mijn teksten. Normale taal, niet te ingewikkelde termen, voor iedereen begrijpbaar. In de complementaire sector worden bepaalde onderwerpen nog wel eens als ‘zweverig’ bestempeld. Ik vind het een uitdaging om hier zo een draai aan te geven, dat het mensen uitnodigt om er meer voor open te staan. Verder hou ik ook wel van een beetje humor en luchtigheid.

Bedenk of dit bij jou en je praktijk past, het zou jammer zijn als je nieuwe teksten niet aansluiten bij jouw aanpak.