Teksten voor masseurs, homeopaten en therapeuten

Wat schrijf ik?

Ik schrijf websiteteksten, blogs, nieuwsbrieven en artikelen. Ook kan ik een bestaande tekst herschrijven of nalopen voor je.

Facebookabonnement: Als je nog geen Facebook bedrijfspagina hebt, kan ik die voor je maken en je eerste teksten er in zetten. Als je zelf geen Facebook berichten wilt schrijven, kan ik ze voor je inplannen en plaatsen voor een vast bedrag per maand.

In principe zou je denken: ‘Een tekstschrijver is een tekstschrijver’.

Ja en nee. 

Ik heb er voor gekozen om specifiek te schrijven voor therapeuten, masseurs, homeopaten en coaches. Ook als je opleider bent, help ik je graag.

Mijn streven is namelijk dat jij meteen zegt: “Wauw, dit is precies mijn boodschap.” Vanwege mijn eigen achtergrond als masseur, coach en therapeut, heb ik maar weinig nodig om te begrijpen wat jij bedoelt. 

Jij werkt veel op intuïtie en gevoel. Ik begrijp als therapeut hoe dat is. Ik zoek uit wat de essentie is van het werken met jou en vertaal dat naar een tekst die resoneert met jou.

Voorbeelden van onderwerpen waar ik over schrijf:

 • Mind-body connectie
 • Psychosomatische klachten
 • Massages en massagetherapie
 • Wellness
 • Homeopathie
 • Essentiële oliën
 • Hypnotherapie
 • Holistisch behandelen
 • Healing
 • Spiritualiteit
 • Coaching
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Trauma
 • Mindset
 • Fysieke behandelmethodes, o.a. triggerpointtherapie, shiatsu, voetreflex, bindweefselmassage
 • Energetisch behandelen, o.a. reiki, healing
 • Ondernemen als therapeut

Hieronder kun je zien wat ik reken voor verschillende werkzaamheden. Nu kan jouw persoonlijke situatie anders zijn dan waar ik met het vaststellen van deze prijzen vanuit ben gegaan. Ik bespreek altijd van tevoren met je wat de bedoeling is en maak op basis daarvan een offerte. 

Alle bedragen die hieronder genoemd worden zijn exclusief btw.

Facebook Abonnement 

4 x per maand een post op je Facebook  praktijkpagina, incl. een foto/plaatje met jouw logo of website daarin verwerkt, voor de herkenbaarheid.

2 korte posts om interactie te stimuleren op je pagina en 2 langere posts om te vertellen over een bepaald onderwerp. 

Heb je nog geen bedrijfspagina? Ik richt deze voor je in en plaats 2 berichten:

 1. je eerste (vastgezette) bericht, waarin staat wie je bent, wat je doet en wie je doelgroep is.
 2. een post om de aandacht van je  toekomstige volgers te trekken.

Als je mij beheerder/redacteur van je praktijkpagina maakt, plaats ik alles zelf. 

Wanneer je interactie krijgt op je pagina en reacties op je posts en je hebt er geen tijd voor om hier steeds op te reageren, kun je ervoor kiezen om mij te laten reageren uit naam van je  pagina. Uiteraard laat ik specifieke vragen die ik niet kan beantwoorden aan jou over. 

Voorwaarden voor het Facebook abonnement:

-Ik hoor graag over welke onderwerpen je graag wilt dat ik schrijf en welk publiek ze moeten aanspreken (bijv. mind/body connectie, trauma, stressgerelateerde klachten, chronische pijn, e.d.), maar je laat me vrij in de invulling hiervan. Als ik te veel research moet doen omdat het aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, kan ik het niet voor dit tarief doen. Bovendien laat je mij dit doen omdat je er zelf geen omkijken naar wilt hebben, toch? Probeer het gewoon een maand uit.

-Het aantal woorden wordt niet afgewogen. Ik schrijf je tekst zoals ik dat zo goed mogelijk kan, maar let niet op een paar woorden meer of minder. Dat kan betekenen dat de langere post de ene keer 386 woorden heeft en de andere keer 465.

-De factuur ontvang je voorafgaand aan de periode waarin ik voor je ga schrijven. 

-De factuur voor het reageren op reacties en vragen van je bezoekers ontvang je aan het eind van de maand.

Bedrijfspagina inrichten: € 75 

Facebook Maand abonnement: € 150

Facebook Jaarabonnement: € 1700

Reageren op reacties van volgers: € 60 per uur

Websiteteksten:

Voor websiteteksten is het handig om een prijs per pagina of voor meerdere pagina’s af te spreken. Dit is al mogelijk vanaf € 75, afhankelijk van wat er op de pagina moet komen te staan en hoeveel tijd het schrijven in beslag zal nemen.  Ik denk ook graag met je mee over de invulling van je website, als je nog niet zo goed weet hoe je het wilt.

Overige teksten:

Elke opdracht is natuurlijk weer anders, dus ook de prijs kan verschillen per keer. Voor nieuwe blogs, artikelen, nieuwsbrieven, folders, flyers, etc. kun je ongeveer rekening houden met de volgende tarieven:

300-500 woorden:  € 75

500-700 woorden:  € 105

700-900 woorden:  € 135

900-1200 woorden: € 180

1200-1500 woorden:  € 225

1500-2000 woorden: € 300

Als je al een tekst hebt en je wilt deze nagekeken en in de juiste vorm gegoten hebben, werk ik met een uurtarief van € 60 

Als je liever een tarief per woord wilt afrekenen, is dat € 0,15.

Mijn streven is om vrijwel direct te beginnen aan jouw opdracht. Uiteraard hangt het er van af hoeveel werk het is. Ik zal er alles aan doen om je opdracht zo snel mogelijk klaar te hebben. Als je een deadline hebt, kunnen we dat bespreken.

Ik heb ervaring met WordPress, dus ik kan je teksten direct in je website plaatsen. Als je wilt kan ik met je meedenken over de invulling van je (nieuwe) website.  Ik ben geen webdesigner, maar ik kan wel met je meedenken en veel voorkomende taken in WordPress uitvoeren. Veel mensen hebben echter al iemand die een website maakt. Geen probleem, dan lever ik je alleen de teksten, zodat je webdesigner het er in kan zetten.

Als je een Facebook pagina wilt aanmaken of nieuwsbrieven wilt gaan versturen naar je cliënten kan ik je hier ook mee helpen. Ik gebruik zelf voor het versturen van nieuwsbrieven ActiveCampaign en ben erg tevreden over de uitgebreide mogelijkheden, de service en het gebruiksgemak. Klik hier om meer te weten te komen over ActiveCampaign.

SEO teksten schrijven. SEO= Search Engine Optimization. Om beter vindbaar te zijn op internet helpt het om je tekst te voorzien van voldoende relevante informatie, voor de juiste doelgroep. Mijn doel is om je tekst zo goed mogelijk bij jou te laten passen én aan de eisen van SEO te voldoen. Maar alleen daarmee ben je er niet. Aan de achterkant van je website zijn er ook plekken waar je relevante tekst moet toevoegen. De combinatie van deze instellingen én de paginateksten vergroten de kans op zichtbaarheid, waardoor je de klanten die je wilt kunt aantrekken. 

Zoals ik schrijf op deze website en op mijn Facebookpagina, is ook hoe ik zou schrijven voor jou. Ik hou er van om te schrijven zoals je het zou vertellen in een gesprek. Ik spreek mensen graag met jij en jou aan in mijn teksten. Normale taal, niet te ingewikkelde termen, voor iedereen begrijpbaar. In de complementaire sector worden bepaalde onderwerpen nog wel eens als ‘zweverig’ bestempeld. Ik vind het een uitdaging om hier zo een draai aan te geven, dat het mensen uitnodigt om er meer voor open te staan. Verder hou ik ook wel van een beetje humor en luchtigheid.

Bedenk of dit bij jou en je praktijk past, het zou jammer zijn als je nieuwe teksten niet aansluiten bij jouw aanpak.