fbpx
Typemachine, papier en roze verenpen

Veelgestelde vragen over teksten schrijven

Ik schrijf websiteteksten, blogs, artikelen en Facebookposts. Ook kan ik een bestaande tekst herschrijven of nalopen op foutjes.

Ik kan je mailings/nieuwsbrieven ook verzorgen. De combinatie met blogs op je website kan meer mensen naar je website lokken. 

Ik gebruik zelf voor het versturen van nieuwsbrieven ActiveCampaign en ben erg tevreden over de uitgebreide mogelijkheden, de service en het gebruiksgemak. Klik hier om meer te weten te komen over ActiveCampaign.

Facebookabonnement: Als je nog geen Facebook bedrijfspagina hebt, kan ik die voor je maken en je eerste teksten er in zetten. Als je zelf geen Facebook berichten wilt schrijven, kan ik ze voor je inplannen en plaatsen voor een vast bedrag per maand.

In principe zou je denken: ‘Een tekstschrijver is een tekstschrijver’.

Ja en nee. 

Ik heb er voor gekozen om specifiek te schrijven voor therapeuten en coaches.

Dus ben je bijvoorbeeld: hypnotherapeut, homeopaat, massagetherapeut, spiritueel coach, chronische pijn behandelaar, traumacoach, dan help ik je graag!

Mijn streven is namelijk dat jij meteen zegt: “Wauw, dit is precies mijn boodschap.” Vanwege mijn eigen achtergrond als massagetherapeut, homeopaat, hypnotherapeut en psychosociaal therapeut, heb ik maar weinig nodig om te begrijpen wat jij bedoelt. 

Jij werkt veel op intuïtie en gevoel. Ik begrijp als therapeut hoe dat is. Ik zoek uit wat de essentie is van het werken met jou en vertaal dat naar een tekst die resoneert met jou.

Voorbeelden van onderwerpen waar ik over schrijf:

 • Mind-body connectie
 • Psychosomatische klachten
 • Massagetherapie
 • Homeopathie
 • Essentiële oliën
 • Hypnotherapie
 • Holistisch behandelen
 • Healing
 • Spiritualiteit
 • Coaching
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Trauma
 • Mindset

Alle bedragen die hieronder genoemd worden zijn exclusief btw.

Facebook :

Bedrijfspagina inrichten: éénmalig € 150 

Facebook/Blog Jaarabonnement: € 2580,- 

Facebook/Blog Maandabonnement € 235,-

Websiteteksten:

Vanaf € 150,- per websitepagina (Home, Over mij, Werkwijze, Behandelingen, etc.) Het gaat dan om een pagina tot ongeveer 1000 woorden. Als je meer wilt, geldt het uurtarief van € 60,- excl. btw. 

Mijn streven is om vrijwel direct te beginnen aan jouw opdracht. Uiteraard hangt het er van af hoeveel werk het is. Ik zal er alles aan doen om je opdracht zo snel mogelijk klaar te hebben. Als je een deadline hebt, kunnen we dat bespreken.

Heb je al een website? Ik heb ervaring met WordPress, dus afhankelijk van welke website je hebt, kan ik je teksten direct in je website plaatsen. Als je wilt, kan ik met je meedenken over de invulling van je (nieuwe) website.  Ik ben geen webdesigner, maar ik kan wel met je meedenken en sommige taken in WordPress uitvoeren. Voor echte webdesigner klussen kan ik je verwijzen naar mensen in mijn netwerk.

Allereerst, ik ben geen SEO specialist. Maar ik heb wel een SEO workshop gedaan en heb advies gevraagd aan een SEO specialist. Hoe belangrijk is SEO voor mij als tekstschrijver en voor jou als therapeut? 

Dit is wat zij mij vertelde.

SEO= Search Engine Optimization. Om beter vindbaar te zijn op internet is het belangrijk om je teksten te voorzien van voldoende relevante informatie, voor de juiste doelgroep. Vroeger kon je het nog maken om je tekst vol te stouwen met woorden waarop je gevonden wilde worden, maar daar trapt Google niet meer in. Relevante, waardevolle informatie waaruit blijkt dat jij de expert bent op jouw vakgebied, wordt veel meer gewaardeerd.

Aan de achterkant van je website zijn er ook plekken waar je relevante tekst moet toevoegen. De combinatie van deze instellingen én de paginateksten vergroten de kans op zichtbaarheid en het aantrekken van je ideale klant.

Maak je er ook niet te druk om. Veel succesvolle therapeuten en coaches zijn niet bezig met SEO, maar schrijven vooral vanuit hun hart en visie, waardoor ze juist beter aansluiten op de beleving van hun klant.

Verder kun je je zichtbaarheid vergroten door regelmatig een waardevolle blog op je website te plaatsen, want hiermee laat je aan Google zien dat jij een expert bent en dat jouw website dus waarde bevat voor jouw doelgroep.

Zoals ik schrijf op deze website en op mijn Facebookpagina, is ook hoe ik zou schrijven voor jou. Ik hou er van om te schrijven zoals je het zou vertellen in een gesprek. Ik spreek mensen graag met jij en jou aan in mijn teksten. Normale taal, niet te ingewikkelde termen, voor iedereen begrijpbaar. In de complementaire sector worden bepaalde onderwerpen nog wel eens als ‘zweverig’ bestempeld. Ik vind het een uitdaging om hier zo een draai aan te geven, dat het mensen uitnodigt om er meer voor open te staan. Verder hou ik ook wel van een beetje humor, provocatie en luchtigheid.

Bedenk of dit bij jou en je praktijk past, het zou jammer zijn als je nieuwe teksten niet aansluiten bij jouw aanpak.

Wil je artikelen en posts zien van mij? 

https://ikschrijfjouwtekst.nl/category/voorbeeldteksten/