Ontspanning door massages

Er moet een gezonde balans zijn tussen spanning en ontspanning als je zonder klachten door het leven wilt gaan. Druk zijn met werk, school of de zorg voor iemand is prima, maar vergeet niet jezelf. Alleen als jij lichamelijk en geestelijk goed in je vel zit, kun je er ook volledig voor anderen zijn als dat nodig is. 

Op het moment dat jouw lichaam ontspannen is, krijgt jouw zenuwstelsel het signaal dat het veilig en fijn is. Dat kalmeert je hoofd en je kunt merken dat je hierdoor makkelijker inslaapt, beter doorslaapt en je overdag meer energie hebt. 

Massage als preventie en ontspanning

Een massage verzacht je spieren en helpt je spieren herstellen na een inspanning. Spanning door stress kan zich behoorlijk ophopen, in je nek en schouders bijvoorbeeld. Er ontstaan dan vervelende ‘spierknopen’ die klachten kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om die tijdig aan te pakken. Hoe langer ze blijven zitten, hoe langer het duurt om alles weer soepel te krijgen. 

Klik op de links om meer te lezen over deze massages:

-Ontspanningsmassage. 

-Lomilomi 

-Energetische massage

-Ayurveda massage

-Duomassage

Massage als lichaamswerk

Het lichaam heeft een geheugen. Het weet hoe jij je voelt als je heel verdrietig bent. Het weet welke sensaties er zijn als je woedend bent. De cellen kunnen emoties opslaan en vrijgeven als daar om gevraagd wordt. Wanneer emoties onderdrukt worden en niet gevoeld mogen worden, creëer je een blokkade. Je kunt een brok in je keel voelen, een steen op je maag en wat heb je op je lever? Onderdrukte emoties kunnen niet eeuwig blijven zitten. Vroeg of laat vinden ze een weg naar buiten, het zij via het uiten van de emotie of via lichamelijke – of psychische klachten. 

-Body Trauma Release (klik om meer te lezen over Body Trauma Release)

Massage als relatietherapie

Aanraking met aandacht zorgt voor het aanmaken van het knuffelhormoon, oxytocine. Dit hormoon versterkt de verbinding tussen mensen. Door elkaar aan te raken sta je meer open voor de ander, zonder woorden. Dit kan je helpen om met meer compassie en begrip naar je partner te kijken, wat je relatie ten goede kan komen. Met de partnermassage workshop en het tantraritueel (her)ontdek je elkaar, voel je grenzen aan, bevorder je de veiligheid tussen jullie en mag de levens- en liefdesenergie nog meer gaan stromen. Tantra gaat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet over sex. Het gaat over energie, samenzijn, verbinding, oprechte aandacht voor wat er is, je zintuigen gebruiken en je openstellen voor de ander.

Klik op de links om er mee over te lezen:

-Partnermassage workshop

-Tantra ritueel