Psychische/emotionele balans

Voel je je vaak neerslachtig, boos of verdrietig, maar weet je niet goed waarom?

Baal je dat je psychisch/emotioneel gewoon niet in balans te krijgen bent?

Merk je dat je regelmatig getriggerd wordt door wat iemand zegt of doet?

Zijn er nare dingen gebeurd in je leven die je niet achter je kunt laten?

 

Eindeloos praten over je psychische problemen is de oplossing niet

Je hebt vast al door dat alleen maar praten niet goed werkt. Je kunt na al die jaren zonder moeite vertellen wat je is overkomen in je leven. Maar je wilt daar niet steeds mee bezig zijn. Het is ook niet fijn om te moeten toegeven dat je psychisch of emotioneel hulp nodig hebt. Je dopt liever je eigen boontjes. Je wilt je richten op de toekomst, op de oplossing. Dat is ook de reden dat je een doorzetter bent. “Niet zeuren, maar doorgaan”, dat is jouw motto. “We hebben allemaal wel eens wat.”

Je gaat niet in de slachtofferrol zitten, dat is duidelijk. Ik werk graag met mensen die zelf initiatief nemen en er voor open staan om aan zichzelf te werken, dus dat komt mooi uit. Ik hou er van om gesprekken te hebben, maar het moet wel ergens over gaan. Als jij bij mij komt, wil ik weten wie jíj bent, wat je probleem is en wat jouw ideale uitkomst zou zijn. Ik ga er niet vanuit dat er iets aan jou mankeert. Jij bent goed zoals je bent. Je hebt alleen op een bepaalde manier gereageerd wat voor jou niet zo goed werkt blijkbaar.  

Wat wil je echt?

Soms denk je wel eens dat je weet wat de oplossing van je probleem is. Als bepaalde omstandigheden en mensen maar zouden veranderen, scheelt dat al een heleboel. 

“Ik wil niet meer dat mensen over mijn grenzen gaan.”

“Sowieso wil ik nooit meer een partner die geen interesse in me toont.”

“Ik wil niet meer voor een werkgever werken die me geen kansen geeft om mezelf te ontwikkelen.”

“En ik wil geen mensen meer om me heen die constant kritiek hebben op hoe ik er uit zie. “

Veel mensen weten heel goed wat ze niet meer willen. Oké, dat is fijn, dat schept grenzen en kaders. Maar weet je dan wat je wél wilt? Want pas dan kun je ook naar dat doel toe gaan werken. En het is belangrijk om uit te vinden of dat de oplossing van je probleem is, of dat je maar denkt dat dat zo is. Meestal proberen we onze omstandigheden zo vorm te geven, dat we ons van binnen beter voelen. Misschien lost je probleem zich juist op door nieuwsgierig te zijn naar die binnenwereld en wat daar nodig is in plaats van de oplossing buiten jezelf te zoeken. 

Wat kan ik toevoegen om de balans te herstellen?

Omdat ik altijd het volste vertrouwen heb ik de cliënten waarmee ik werk, is mijn taak slechts het begeleiden en lichtjes sturen van jouw proces. Het proces waarin jij ontdekt wie je nu bent en wie je wilt zijn. Ik ben er als objectief, oordeelloos persoon om jou te laten zien welke factoren belemmerend werken en hoe het anders kan. 

Dat maakt dat ik mezelf meer zie als een facilitator dan als een therapeut. Voor mij zijn wij gelijkwaardig aan elkaar en hoef ik mezelf niet op te stellen als ‘de therapeut die het allemaal wel weet’. Nee hoor, ik ben gewoon Nathan. Ik heb alleen heel veel geleerd  tijdens mijn opleidingen over hoe ik mensen kan begeleiden op hun persoonlijke pad. En ik heb zelf heel veel dingen meegemaakt, die meer dan pittige uitdagingen vormden in mijn leven. Dit heeft mij veel geleerd over mezelf, wat mijn ontwikkeling goed heeft gedaan. Dat kun jij ook!

Met welke psychische/emotionele hulpvragen kun je terecht?

-Trauma’s 

-Nare jeugdervaringen 

-Onzekerheid en angsten 

-Verslavingen als roken, alcohol, drugs, gamen, shoppen, sex, eten, etc.

-Gewichtsproblemen

-Slaapproblemen en dromen 

-Stress en Burnout

-Hooggevoeligheid

-Relatieproblemen (partner, familie, werk, vriendschappen)

-Psychosomatiek

De effectieve, oplossingsgerichte methodes die ik gebruik:

Klik op de links om meer te lezen over de methode:

-Hypnotherapie

-Traumatherapie

-CREF methode

-EMDR