O nee, toch niet weer een lockdown?

De afgelopen tijd is het werken voor contactberoepen wat onzeker geweest.

Twee keer een lockdown heeft er bij sommigen wel ingehakt. En dat het einde in zicht is, is ook twijfelachtig.

Veel mensen zijn meer activiteiten online gaan doen. Als therapeut zit je daar wellicht niet op te wachten. Niet iedereen heeft eindeloze inspiratie om op een online platform cursussen aan te gaan bieden en misschien past dat ook niet bij je. Werk je liever 1-op-1 met mensen en wacht je wel weer tot het ‘weer mag’.

Ik snap je.

Maar wat je wel kunt doen is je huidige klanten behouden. Mensen die al eens bij je zijn geweest, willen misschien wel weten hoe het met je gaat en wat je in je praktijk aan het doen bent. Uit het oog, uit het hart, he? Zo werkt het helaas ook.

De simpelste manier om met mensen in contact te blijven is via een nieuwsbrief. Eens in de week, eens in de maand, wat jij wilt. Als ze maar iets van je horen. Iets persoonlijks, iets leuks over je praktijk, een gezondheidstip. Wat dan ook.

ActiveCampaign is een makkelijk te beheren programma om nieuwsbrieven te versturen. Je maakt een e-maillijst, voegt je contacten toe en maakt een leuke mail, die je naar alle mensen op je lijst stuurt.

ActiveCampaign heeft heel veel leuke mogelijkheden. Je kunt formulieren maken voor op je website zodat mensen zich aan kunnen melden voor je nieuwsbrief. Je kunt instellen dat mensen automatisch een mail krijgen als ze zich inschrijven. Je zou zelfs op deze manier een cursus kunnen verkopen: In een aantal mails (met video’s bijvoorbeeld) leer je ze mindfulness, zelfhypnose, yoga, spierversterkende oefeningen, mediteren, enz.

Ik gebruik het programma zelf ook en ik vind het super! Ik heb er vaak herhaalafspraken of nieuwe klanten uit gehaald.

Zeker toen ik mijn mails persoonlijker ging maken. Ik ging vertellen over die keer dat we voor het eerst moesten gaan testen. Dat we met de boot een weekendje weg gingen omdat mijn man dat zo nodig wilde. Met natuurlijk een grappig fotootje er bij. Maar ook over mijn moeder en beste vriendin die dit jaar overleden zijn, etc. Dingen waarvan je denkt: ‘Daar zit niemand op te wachten.’ Toch kreeg ik super lieve reacties. Het maakt je naast therapeut ook mens en dat spreekt veel van je klanten aan.

Je kunt al beginnen vanaf € 9 per maand.

Ik ben geen ActiveCampaign expert, maar kan je in de basis wel helpen om een lijst aan te maken, contacten toe te voegen, formulieren te maken, een serie automatische mails klaar te zetten en jou uit te leggen hoe je kunt beginnen. Met een uurtje of twee komen we al een heel eind.

Er zijn ook heel veel instructievideo’s beschikbaar om zelf te gaan knutselen.

Gebruik deze link om zelf een account aan te maken bij ActiveCampaign:

https://leeremailmarketing.nl/soort-activecampaign-abonnement/ref/41/