Het kernkwadrantenspel

Ook als je denkt: huh, wat is een kernkwadrant nou weer?, kun je dit spel wel leuk vinden. Je zult meteen herkenning hebben. Coaches en therapeuten gebruiken de kernkwadranten om mensen inzicht te geven in hun goede en minder goede eigenschappen.

Als jij doorzettingsvermogen hebt, vind je dat vast een goede eigenschap, een kwaliteit. Maar wat gebeurt er als je daar in doorslaat? Dan vind je andere mensen die snel opgeven maar watjes. Die mensen zitten in je allergie, zo wordt dat genoemd. Jouw valkuil is dat je maar doorgaat, ondanks alles. Want je bent nu eenmaal geen opgever. Soms is het echter beter om eerlijk te kijken naar wat je aan het doen bent en of dat nog wel iets oplevert. Jouw uitdaging is de balans vinden tussen je inzetten voor waar je in gelooft en loslaten wat je niet meer dient.

Dat zijn de 4 kwadranten: kwaliteit, allergie, valkuil en uitdaging.

Super leerzaam, voor jezelf en anderen. Leuk voor in je praktijk of een avondje aan de keukentafel!