De geneeskrachtige werking van oliën

Essentiële oliën zijn zo mooi in te zetten in de massagepraktijk, maar ook in de coaching- of hypnotherapiepraktijk.

De kracht van essentiële oliën zit hem in de puurheid. De geneeskrachtige werking van bepaalde planten, bloemen en bomen kun je gebruiken om psychische- en lichamelijke klachten te verlichten.

Het is dus meer dan een lekker geurtje. Hoe leuk is het dat je bij een massage een olie kunt kiezen op basis van de hulpvraag van de cliënt? Gaat het om een pijnklacht of heeft de cliënt moeite met ontspannen? Heeft je cliënt last van prikkels van buitenaf of heeft hij moeite met relativeren?

Bij een coaching- of hypnotherapiesessie kun je het effect van de sessie versterken. Zodra je ik-versterkende technieken hebt gebruikt, kun je de cliënt een olie laten ruiken die passend is hierbij. Het brein van de cliënt maakt een associatie tussen het fijne gevoel en de geur. Als je hem dan in een flesje een beetje olie meegeeft, hoeft hij alleen maar aan het flesje te ruiken om de prettige emotie weer op te roepen.

Op deze manier kun je de werking versterken van diverse methoden: innerlijk-kind-werk, het integreren van symbolen, visualisaties, mindfulness. Je kunt een extra zintuig, de reuk, toevoegen aan je posthypnotische suggesties. Gaaf, toch?

Ik gebruik zelf regelmatig essentiële oliën ook in huis. Je kunt er schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten mee maken. In de diffuser kun je een heerlijke geur door je huis verspreiden. Je kunt de olie ook gebruiken als parfum.

Er zijn verschillende merken die je kunt toepassen. Als de olie erg goedkoop is of als de flesjes allemaal hetzelfde kosten, kun je er van uitgaan dat het geen pure oliën zijn. Dan ruiken ze misschien lekker, maar er is geen therapeutische werking.

Ik gebruik zelf de oliën van Young Living. Young Living heeft zijn eigen ‘farms’, waar de planten, bloemen en bomen gekweekt worden. Ze hebben veel keus in oliën en toebehoren.

Young Living is een Multi Level Marketing concept (heeft niets te maken met piramidespellen, by the way). Dat betekent dat je er een extra inkomen mee kunt opbouwen terwijl je de oliën gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het voordeel van het gebruik van Young Living oliën is dat je gebruik kunt maken van Facebookgroepen waar heel veel olierecepten gedeeld worden. Weinig kans dus dat je oliën in de kast blijven staan omdat je niet weet wat je er mee kunt doen.

Als je interesse hebt om deze oliën met korting te kopen, neem dan even contact met me op. Ik vertel je graag hoe het werkt en voeg je toe aan de Facebookgroep als je dat wilt.